Havalı Sondaj İzmir

Havalı sondaj normal sondaj işlemlerine göre bazı noktalarda ayrılıklar göstermektedir. Hava ile yapılan sondaj işlemlerinde yapılan kazı sırasında karşılaşılan sert tabakalar basınçlı hava ile dışarı çıkartılmaktadır. Bu sayede hem istenmeyen parçalar tanelenecek hem de dışarı çıkartılmış olacaktır. Havalı Sondaj İzmir işlemleri sırasında su yerine hava kullanılmaktadır. 

Havalı Sondaj Nedir ? 

Havalı sondaj yöntemlerinin birkaç çeşidi olmakla birlikte en yaygın uygulama alanıdır. En yaygın tip, kuyu içi tabanca ile hava sondajıdır. Kuyunun dibi setin dibinde Şok ve basınç (yük) altında, düşük hızda dönüş, Matkabın dişleriyle oluşumu bozması sonucu oluşan oluşum artıkları, Kuyudan bir kuyu içi tabanca ile çıkarma işlemine hava sondajı denir. Bu yöntem esas olarak darbeli kırma, esas olarak darbe ve döndürmedir. arz. Kuyu içi tabanca delme yöntemi genellikle zor, zor ve zordur. Delinebilir formasyonlarda soğuk veya sıcak su kuyusu açmak için kullanılır. Sıcak ve soğuk su sondajında ​​düşük geçirgenlik seviyelerinde sondaj yaparken ince kırıklar ortaya çıkmaktadır. Su ile yapılan sondaj işlemleri sırasında açığa çıkan bu kırıklar çok daha fazla zarar görebilmektedir. Karşımıza çıkan bu gibi durumlarda havalı sondaj tercih etmek son derece yararlıdır. Kullanılan Havalı Sondaj İzmir tekniği sayesinde her türlü kaçakların oluşumunun önüne geçilmektedir. Tüm işlemlerde olduğu gibi bu işlemlerde de bazı avantaj ve dezavantajlar vardır.

İzmir Havalı Sondaj Avantajları

  • Üretim zonlarına verilen hasar miktarı en düşük seviyededir.
  • Bu teknik sayesinde kaçak problemi ortadan kalkmaktadır.
  • Üretim zonlarının potansiyeli daha doğru olarak analiz edilebilmektedir
  • Sondaj hızı diğer sondaj yöntemlerine göre çok daha yüksektir.
  • Kazım esnasında kullanılan matkapların ömürleri oldukça fazladır.
  • Kazı sırasında karşınıza çıkabilecek formasyonların delinmesinde daha etkili bir yöntemdir.
  • Kazım sırasında açılan kuyular daha düzgün ve dik açılabilmektedir
  • Doğa dostu olması ve çevreye atık gitmemesi sebebiyle doğaya zararı az ve çalışma ortamı temizdir
  • Diğer sondaj seçeneklerine göre maliyetleri oldukça düşüktür.

Havalı Sodaj Dezavantajları

Büyük hacme sahip yer altı su depoları, hava sondajının en büyük düşmanıdır ve ele alınabilecek tanımlanmış bir oluşum suyu debisi yoktur. Ancak su ile karşılaşıldığında sis, köpük, havalandırma veya slug delme kullanılabilir. Havalı sondajın diğer dezavantajları, kuyu içi yangınlar ve patlamalar, oluşum çökmesi (kuru veya ıslak) ve yumuşak oluşumları içerir. Bu dezavantajlar, hava sondajının verimliliğini azaltır, ancak modern hava ekipmanı bu zorlukların üstesinden gelebilir. Havalı delmenin diğer bir dezavantajı, sert, aşındırıcı kuvarsit kumları delerken yaygın olan büyük boyutlu uçlardır.

Hava ideal düşük yoğunluklu sondaj ortamı olduğundan, hava sondajının birçok avantajı vardır. En iyi sonuçlar ve maksimum ekonomi için hava sondajı birkaç faktörü göz önünde bulundurmalıdır. Havalı Sondaj İzmir için en uygun koşullar, nispeten az oluşum sıvısı üreten sert, kuru oluşumları içerir. Oluşum tamamen kuruduğunda veya sıvı akışı hava akışı tarafından emilecek kadar küçük olduğunda, matkap kesimleri toz olarak yüzeye geri döner. Bu süreç, hidrokarbonların anında ve sürekli olarak değerlendirilmesini sağlar. Havalı sondajın diğer avantajları, düşük maliyet, gelişmiş penetrasyon, uzun bit ömrü, süngerimsi ve kayıp alanlarda mükemmel kontrol ve sıvıya duyarlı ödeme bölgelerinde minimum hasardır.

Sizlerde Cevahir Sondaj işletmesine gelerek zemin etüdü hizmetinden yararlanabilirsiniz. Alanında uzman kadromuz sayesinde işinize yarayacak tüm hizmetleri bir arada satın alabilirsiniz. 1996 yılında Ramazan Cevahir tarafından kurulan Cevahir Sondajcılık su sondajı sektöründe üstün kaliteli hizmet veriyor.